Sizi Arayalım!
Kıbrıs Aşkına

Bir gece bizden kampanyası

1 gece ücretsiz konaklama yapabileceğiniz oteller sizi bekliyor.

Detayları Gör!

Kıbrısaşkına farkı ile Güvende Tatil dönemi başladı ! 2023 yılı erken rezervasyon fırsatları ile en iyi fiyat garantisi ile!

2023 yılı erken rezervasyon dönemi fırsatları ve en iyi fiyat garantisi ile tatilinizi beraber planlayallım.

Detayları Gör!

Bayram tatilinde tabi ki KIBRIS'tayız.

Sizin için hazırlanan en uygun fiyatlı uçaklı bayram paketlerimiz için hemen tıklayın !

Detayları Gör!

Son dakika fırsatları

Tatilinizi son dakikaya bıraktıysanız size özel indirimlerden faydalanmak için çağrı merkezimiz ile iletişime geçiniz.

Detayları Gör!

Kısaltılmışı KKTC olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz’de en büyük 3. Ada olarak Anadolu yarımadasının ise 65 km güneyinde bulunan Facto bağımsız devletidir. Bu bağımsızlık Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmıyor. Avrupa birliği, birleşmiş Milletler gibi uluslar arası toplumlar tarafından Kıbrıs, Türkiye tarafından işgal edilmiş olarak anılmaktadır.

Toprakları batıda Güzelyurt, Güneyde Akıncılar ve Kuzeyde ise Dipkarpaz’a kadar bulunmaktadır. Bölge Kıbrıs Cumhuriyeti toprakları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında tampon bölge olarak Birleşmiş Milletler kontrolünde tutulmaktadır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin önemli yerleşim alanları

Başkent Lefkoşa, İskele, Güzelyurt, Gazimağusa, Girne. Akdeniz iklimi hakimdir ve bu sebeple çok fazla yağış almaz. Sıcak ve kurak iklim hakimdir.

Ortalama yüz yıldır Sahil kıyılarında Caretta kaplumbağalarına ve Chelonia Mydas kaplumbağalılarına ev sahipliği yapmaktadır. Mayıs ve Ağustos aylarında yumurtlamak için bu bölgeyi tercih ederler.

Adanın Kuzey bölgesinde ise 85 adet doğal mağara bulunmaktadır. Bunların başlıcaları Dikitler, sarkıt ve incili mağarasıdır.

Ercan Uluslararası Havalimanı yalnızca Türkiye tarafından yasal havalimanı olarak kabul ediliyor ve Türkiye dışında direk uçuş imkanı bulunmuyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti 1974 yılında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti limanlarının, dünya gemilerine kapattığını ilan etmiş olsa da Türkiye bu kararı tanımamış ve limanları serbest ulaşıma açmıştır.

Resmi dil Türkçedir. Yazı olarak ise 1940 yılından bu yana Latin harfleri kullanılıyor. Kıbrıs şivesinde Türkiye’de kullanılmayan ve farklı anlamlar taşıyan bazı kelimeler bulunmaktadır.

Kıbrıs Türk mutfağı ile Türk mutfağı ve Rum mutfağı benzer tatlar içermektedir. Keçi peyniri hellim kızartması, reçel ya da meyve şekerlemeleri, pilavuna yemekler, şeftali kebabı bunlara örnek gösterilebilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geçim kaynağının çok büyük oranı turizminden gelmektedir. Ülke iklim avantajı sayesinde tüm aylar turist alır. Yağışlar daha çok Aralık ve Ocak ayları içinde olurken Deniz sıcaklığı yıl içinde toplamda 6 ay boyunca 20 dereceye yakındır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sahilleri yüzmek için oldukça güvenlidir. Birçok 5 yıldızlı tatil köyleri bulunmaktadır. Ercan havalimanı Başkent Lefkoşa bölgesinde bulunmaktadır.

Lefkoşa şehir merkezinin etrafı toplamda 5.5km şehir duvarı ile kaplıdır ve hala sağlamlığını korumaktadır. Giriş kısmında bulunan kapı ise Osmanlılar tarafından inşa edilmiştir. Doğu sahili boyunca birçok gezilecek yer ve Salamis antik kenti bulunmaktadır. Yeşil kaplumbağaların yumurtlama mekanı olan Karpaz yarımadasında özel alanlar vardır ve giriş çıkış yasaklanmıştır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gezilecek yerler

Venedik sütunu, Girne kapısı, Lefkoşa, Girne kalesi, Girne eski liman, Selimiye Cami, Yeşil Hat, Bellapais Manastırı, Gazimağusa şehri ve Limanı, Kertikli hamamı, ST. Barnabas Manastırı, Namık Kemal Müzesi, Salamis Harabeleri, Lala Mustafa Paşa Cami, Othello Kalesi gezilecek yerler arasındadır. Kıbrıs Mutfağı hem kendi deniz kültürümü ve tarihini yansıtırken aynı zamanda batı ve doğu kültürünü de sentezlemektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 35’i aşkın Casino, 250 Turistlik restoran ve 100 tanenin üzerinden turistlik konaklama tesisleri bulunmaktadır.